Over ons

Waarvoor staan we?

Het Onze-Lieve-Vrouwecollege plus in het hart van Antwerpen staat garant voor kwaliteitsvol onderwijs en maakt jongeren klaar om hogere studies succesvol aan te vatten.

Centraal hierbij staat het ignatiaanse opvoedingsproject: de pedagogische visie van de jezuïeten garandeert onze aandacht voor de ontwikkeling van onze leerlingen tot verantwoordelijke volwassenen met een brede en open blik op de samenleving. Een geëngageerd team van gemotiveerde leerkrachten zet zich dagelijks enthousiast in voor elke leerling zowel tijdens als na de lesuren. De schoolgemeenschap is een bruisende wereld waar studies, sport en cultuur aan bod komen.

Naast de historische gebouwen aan de Frankrijklei en het gloednieuwe BEN-gebouw aan de Louiza-Marialei beschikken we over uitgebreide faciliteiten in Edegem.

Sinds 1 september 2020 is het Onze-Lieve-Vrouwecollege plus als nieuw schoolproject van start gegaan door het samensmelten van twee secundaire scholen binnen de vzw IgnAS, nl. het Onze-Lieve-Vrouwecollege (OLVC) en het Instituut Dames van het Christelijk Onderwijs (IDCO). Beide scholen hebben een eeuwenoude, rijke traditie in het Antwerpse onderwijslandschap en zijn historisch nauw met elkaar verweven: voortaan bundelen we de krachten.

Wij nodigen u graag uit om met onze school verder kennis te maken.

Logo

Waarvoor staat ons logo?

  • Het schild is het familiewapen van Ignatius van Loyola, de stichter van de jezuïetenorde: in het kasteel van de familie Loyola staat het al eeuwenlang in de muur gebeiteld bij de inkomdeur. De wolf is het symbool van de strijdlust en het doorzettingsvermogen. De pot op het vuur verwijst naar de gastvrijheid en de ontvankelijkheid van geest.
  • Het logo van IDCO is hernomen in het ontwerp van het woord plus in de schoolnaam.
© 2021 Onze-Lieve-Vrouwecollege Plus | Webdesign Webit