Over ons

Waarvoor staan we?

Het Onze-Lieve-Vrouwecollege plus in het hart van Antwerpen staat garant voor kwaliteitsvol onderwijs en maakt jongeren klaar om hogere studies succesvol aan te vatten.

Centraal hierbij staat het ignatiaanse opvoedingsproject. De pedagogische visie van de jezuïeten garandeert onze aandacht voor de ontwikkeling van onze leerlingen tot verantwoordelijke volwassenen met een brede en open blik op de samenleving. Een geëngageerd team van gemotiveerde leerkrachten zet zich dagelijks enthousiast in voor elke leerling zowel tijdens als na de lesuren. De schoolgemeenschap is een bruisende wereld waar studies, sport en cultuur aan bod komen.

Sinds 1 september 2020 is het Onze-Lieve-Vrouwecollege plus als nieuw schoolproject van start gegaan door het samensmelten van twee secundaire scholen binnen de vzw IgnAS, nl. het Onze-Lieve-Vrouwecollege (OLVC) en het Instituut Dames van het Christelijk Onderwijs (IDCO). Beide scholen hebben een eeuwenoude, rijke traditie in het Antwerpse onderwijslandschap en zijn historisch nauw met elkaar verweven. Vanuit het opvoedingsproject bundelden we de krachten: drie focuspunten vertalen ons antwoord op de uitdagingen voor onze school in de 21e eeuw gelegen in het hart van Antwerpen.

ONZE DRIE FOCUSPUNTEN

Onze missie binnen de hedendaagse uitdagingen van de school kreeg als symbool drie focuspunten: het woord focus is verwant aan het Italiaanse ‘fuoco’, vuur, maar ook aan het Latijnse ‘focus’, de haard; binnen de wetenschap is de focus het brandpunt waar de stralen zich bundelen. De drie ronde symbolen werden ontleend aan het glasraam in de Manresa-ruimte op het college.

DE DURF OM TE HOPEN OP MEER
EEN OEFENPLAATS VOOR VERBINDING
LEREN REFLECTEREN EN BEWUSTE KEUZES MAKEN

© 2024 Onze-Lieve-Vrouwecollege Plus | Webdesign Webit