Infrastructuur

Leer onze school kennen!

default

Het Onze-Lieve-Vrouwecollege plus beschikt over uitgebreide faciliteiten.

De kern van het college zijn de historische gebouwen aan de Leien, die op 12 maart 1871 aangekocht zijn door de paters jezuïeten, wanneer in de 19e eeuw de oude Spaanse omwalling gesloopt en als nieuw stadsdeel ontwikkeld werd. Dit historische gedeelte van de gebouwen is grondig gerenoveerd in de periode 2002 – 2006 met de uitbouw van verschillende wetenschapslokalen.

De meeste klaslokalen bevinden zich in het H-gebouw dat in de jaren 1970 is opgetrokken onder leiding van architect bOb Van Reeth. Op de vierde verdieping zijn onlangs STEM-lokalen voor de eerste graad ingericht.

In 2005 kocht de school de gebouwen aan gelegen aan de Frankrijklei 77: in het gebouw La Strada is een kleuterschool uitgebouwd maar de ruime zalen op de bovenste verdiepingen bieden ook mogelijkheden voor de leerlingen van het secundair.

In 2018 werd het nieuwste gebouw op de site ingehuldigd: het L-gebouw. Dit BEN-schoolgebouw beantwoordt aan alle nieuwe normen: naast 8 klaslokalen biedt het ook twee gloednieuwe wetenschapslabo’s en een dakspeelplaats.

Naast de gebouwen aan de Frankrijklei beschikt OLVC plus ook over het Sportcentrum Mariënborgh, Doornstraat 65 in Edegem: de leerlingen van de tweede en derde graad krijgen hier één dag per week les in vernieuwde klaslokalen. Mariënborgh biedt de leerlingen een uitzonderlijk uitgebreide sportinfrastructuur aan: een omnisporthal, tennisterreinen, voetbalpleinen, maar vooral ook natuur en open ruimte.

© 2024 Onze-Lieve-Vrouwecollege Plus | Webdesign Webit