Magis

Taaluitwisseling

Ook onze leerlingen in de eerste graad krijgen de kans om te proeven van een taaluitwisseling.

Reeds meer dan 20 jaar werkt onze school samen met het Institut Notre Dame uit Arlon. Met een klas tweedejaars leerlingen uit elke school bouwen we aan deze uitwisseling. Hiermee werken we aan verschillende vaardigheden: zowel de talige als de sociale.

In oktober ontmoeten we elkaar voor een eerste keer in Namen: we doen kennismakingsspelletjes en houden in kleine, gemengde groepen een stadsrally. In het tweede trimester sturen we elkaar brieven, en zoeken we uit welke leerlingen graag bij elkaar op bezoek gaan.

In het derde trimester ten slotte gaat de ‘echte’ uitwisseling door. Gedurende een ganse schoolweek trekken we met elkaar op. Afwisselend zijn we bij elkaar te gast en logeren we in de gezinnen van de leerlingen. Er worden heel wat activiteiten gehouden: een zoektocht (met vragen in zowel het Frans als het Nederlands), taalspelletjes, samen eten, een bezoek aan Antwerpen en Luxemburg, sportactiviteiten…

Tijdens deze week leren onze leerlingen ontzettend veel bij. En heel vaak ontstaan er fijne contacten die ook na de uitwisseling blijven bestaan!

© 2024 Onze-Lieve-Vrouwecollege Plus | Webdesign Webit