Magis

Senthatlon

Wat is de ‘Collegecross’?

De ‘Collegecross’ is een marathon die in estafettevorm (= aflossing) wordt gelopen per klas of klasgroep, op het domein ‘Mariënborgh’ en tevens een sponsorwedstrijd met als doel zoveel mogelijk geld bijeenlopen voor de sociale acties die het college ondersteunt. Deze formule is de ideale synthese tussen een sportief evenement en een sociaal gebeuren.

Het systeem

Omdat lichamelijke capaciteiten verschillen per leeftijdscategorie, starten leerlingen gespreid over de ochtend: de 5de en 6de leerjaren van onze basisschool starten om 08.20u., de 1ste graad om 08.30u., de 2de om 08.40u. en de 3de om 08.50u. Er zijn vier start/aankomstlijnen, één per graad; bij elke lijn hoort een tentje met scorebord en formulieren.

De leerlingen hebben op voorhand afgesproken wie welke rondes loopt; een ploegkapitein per klasgroep controleert dit en deelt ook de loopnummers uit. Deze nummers worden aan het einde van een gelopen ronde afgegeven aan het tentje van de graad en bevestigd op het scorebord. Ook de tijd van elke klasgroep houden we nauwgezet bij.

Winnen is nog belangrijker dan deelnemen!

Winnaars zijn de klassen die het snelst deze estafettemarathon uitlopen. Er is een prijs voor de winnende klas per graad en voor de gemiddelde, per leerling, best gesponsorde twee klassen van de hele school. Zij winnen een “culinaire versnapering” (lees: pannenkoeken of een ijsje) van de school. Hoe sneller men loopt, hoe meer sponsorgeld men binnenbrengt. De dankbaarheid bij de gesponsorde acties is altijd groot.  Zo worden het sportieve en het Ignatiaanse (“to be men and women for others”) perfect gecombineerd. 

© 2024 Onze-Lieve-Vrouwecollege Plus | Webdesign Webit