Magis

Reizen

We organiseren naast excursies voor onze leerlingen ook enkele extra-curriculaire reizen: deze meerdaagse vakantie zijn nooit verplicht maar we bieden geïnteresseerde leerlingen wel de mogelijkheid om onder begeleiding van leerkrachten op reis te gaan.

Zomerkamp

Wat mag je verwachten?      

Een enthousiast team van leerkrachten staat elke dag klaar met de leukste activiteiten: raften, hoogteparcours, death ride, prachtige bergtochten langs gezellige berghutten, adembenemende uitzichten, zwemmen tussen de bergtoppen, hangbrug, sport en spel, een tweedaagse met een overnachting in een berghut, geocaching, kampvuur,…  Ook ’s avonds hebben we een gevuld programma: escape room, filmavond, quiz, nachtspel,… De fantastische groepssfeer zorgt elk jaar voor nieuwe vriendschappen en de mooiste herinneringen. 

Kortom, 10 onvergetelijke dagen boordevol activiteiten en vooral veel plezier! Een reis om nooit te vergeten!!

Waar?

We verblijven in Bach, een klein dorpje in het Lechtal, Tirol.

Wanneer?

1 t.e.m. 11 juli 2023 

Meer info? Inschrijven?

Meer info of een inschrijvingsformulier kan u bekomen via zomerkamp@olvcplus.be
of bij één van de begeleidende leerkrachten:

 • Katrien De Bruyn (kleuterjuf – OLVC basisschool)
 • Sara Rabaut (kleuterjuf – OLVC basisschool)
 • Muriel Willocx (juf 3de leerjaar – OLVC basisschool)
 • Marijke Phlips (juf 3de leerjaar – OLVC basisschool)
 • Liesbeth Phlips (leerkracht wiskunde 1ste graad – OLVCplus)
 • Kim Aelterman (leerkracht Duits en Engels 3de graad – OLVCplus)

Wij zijn ook te volgen op sociale media:

Zeilkamp

Wat mag je verwachten?

Een vijfdaagse zeiltocht (paasvakantie) op De Eenhoorn op het Ijsselmeer en de Markerzee.
Zon, een stevige wind, opspattend boegwater, strakke zeilen, 15 keer overstag gaan, 14 knopen/uur, ongelooflijke teamspirit, een gedreven ploeg leerlingen, verzorgde maaltijden, …
Kortom, 10 onvergetelijke dagen boordevol gevarieerde activiteiten en vooral veel plezier!

Wie gaat er mee?

Alle leerlingen van de eerste en tweede graad van OLVC plus kunnen deelnemen.

Meer informatie? Inschrijven?

Meer informatie kan je bekomen bij één van de begeleidende leerkrachten:

 • Fréderick Poncin
 • Lise Luyckx
 • Yannick Van de Vyver

Globo Loco

Voor de leerlingen van de derde graad is er elke twee jaar de kans om op inleefreis te gaan binnen het project Globo Loco. In 2019 bracht dit project hen naar Ecuador.   

Hieronder vind je het reisverslag van deze laatste editie.

Na drie ongelooflijke Indiareizen (2013-2015 en 2017) wilden we eindelijk ook eens gehoor geven aan het aanhoudend verzoek van onze Ecuadoraanse vrienden: jarenlang steunden we al vanuit ons college het gemeenschapshuis “Inti Sisa” (“Zonnebloem in het Quichua, de taal van de Andesbewoners)…

Het werd weer géén toeristische reis, géén studiereis, maar een “inleef”-reis, d.w.z. dat we echt contact zoeken met mensen en, al is het maar even, hun belevingswereld willen delen. De focus ligt op humanitaire projecten, hoofdzakelijk door jezuïeten (be)geleid.

Na een paar dagen acclimatiseren (aan de hoogte!) in Quito, met overnachting in gastgezinnen en vrijwilligerswerk in o.a. de “Centro de muchacho trabajador” (Centrum voor kansarme jongeren die verplicht zijn te gaan werken), de “Centro de Adolescentes Infractores Virgilio Guerrero​” (jonge delinquenten) en de “Casa Victoria” (jeugdanimatie voor kansarme gezinnen), stijgen we tot 3800 meter naar Guamote (Centraal-Ecuador) via een bezoek aan de machtige meren van Ozoche en schoolbezoeken bij de “indígenas” (m.a.w. de ‘aboriginals’), waar we door de kinderen van Inti Sisa ontvangen worden. We bezoeken er de beroemde “indianenmarkt” en een shamaan (indianengeneeskunde) en gaan dan verder de hoogte in, waar we gaan werken en slapen bij de “comunidades” Chanchan en Jatumpamba (4500 meter).

Op de terugreis naar Quito, beklimmen we de hoogste en één van de mooiste en emblematische vulkanen van Ecuador (de Chimborazo; wellicht niet tot de top: 6263 meter!!) en daags nadien vertrekken we naar de Stille Oceaan, naar Cañaveral, waar we met onze fundraising, huisjes zullen bouwen voor de minder begoede gezinnen, die nog steeds, na de zware aardbeving van 2016, in krotten leven, in het kader van het project “Hogar de Cristo”, gelanceerd door de Chileense (inmiddels) heilige Alberto Hurtado sJ. Na een frisse duik in ‘el Pacífico’ en de liturgie van Witte Donderdag, vingen we nog net een glimp van de befaamde Goede Vrijdagprocessie in Quito, net vóór ons vertrek naar Zaventem.

Het is maar door de geheel andere te ontmoeten, dat we onszelf tegenkomen; in de hoop dat we daar zullen vinden, in de blik van kinderen, waar het wérkelijk om gaat, over alle grenzen heen van taal, bezit, cultuur en gebruiken. Want de echte grenzen zitten alleen in onszelf.

Hasta pronto!

Italiëreis

Wat mag je verwachten?

In het laatste jaar, wanneer je ‘in retorica’ zit, kan je deelnemen aan een eindejaarsreis voor leerlingen van het zesde jaar. Gedurende 10 dagen trekt de groep doorheen Italië langs culturele hoogtepunten zoals Milaan, Firenze, Rome en Venetië. Onderweg maken we ook kennis met de Italiaanse keuken en levenskunst. Deze unieke reis brengt je langs eeuwenoude hoogtepunten uit de Europese kunstgeschiedenis, maar is vooral een bijzonder mooie afsluiter van je schoolcarrière op het Onze-Lieve-Vrouwecollege plus. 

Meer informatie? Inschrijven?

Meer informatie kan je bekomen bij één van de begeleidende leerkrachten:

 • Hans De Beuckelaer
 • Marc Van den Sande
 • Kaat Stappaerts
 • Lotte Van den Branden
 • Renaat Verschueren
© 2024 Onze-Lieve-Vrouwecollege Plus | Webdesign Webit