Magis

Internationalisering

Het Onze-Lieve-Vrouwecollege plus maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van jezuïetencolleges. De link naar deze internationale werking vind je hier. Dit betekent ook dat bijna jaarlijks een leerkracht of directielid deelneemt aan een internationaal congres van de Europese jezuïetencolleges: dit zijn steeds zeer inspirerende bijeenkomsten.

Onze school heeft ook op dit ogenblik ook twee Europese projecten lopen:

  • Een project rond milieu en de scholen van de toekomst: binnen dit project brachten leerkrachten al een bezoek aan scholen in Finland en namen ze deel aan een congres over groene scholen in Denemarken
  • Op dit ogenblik loopt er een Erasmus+ project rond Jacob Fugger waarbij OLVC plus samenwerkt met een school uit Duitsland, Spanje, Slowakije en Italië. 

Wens je na het 6de jaar in het buitenland te gaan studeren? Dan begeleiden wij je graag bij je aanvraag: mevrouw K Aelterman maakt je wegwijs in de wereld van de aanvragen om te gaan studeren aan een buitenlandse universiteit. We helpen je met het in orde brengen van de nodige documenten en houden mee je deadlines in de gaten. We zijn vertrouwd met de site van UCAS en de commonapp.

© 2024 Onze-Lieve-Vrouwecollege Plus | Webdesign Webit